Eline Aandahl Måløy, KHK. Foto: Atle Bjørnar Bratset

KHKs damelag vant søndag 39 – 22 hjemme mot Skaun i sesongens siste hjemmekamp i Braatthallen.

Flott mål av Mathilde Sofie Berthinussen Lyngstad. Foto: Atle Bjørnar Bratset

I de første tredve minuttene gikk det på skinner for hjemmelaget. KHK utspilte Skaun i store deler av omgangen. Trønderne gikk slukøret i garderoben til pause på resultatet 22-7 til KHK. – Det er nesten et kampresultat, uttalte en i publikum.

Hege Merete Bergsnev har akkurat fyrt av kanonen. Foto: Atle Bjørnar Bratset

Den andre omgangen ble litt av det samme, men med mindre intensitet.

Hege Merete Bergsnev scoret 11 mål, Eline Aandahl Måløy 9, Elise Hoel Ulseth 9, Marit Melvold 5, Silje Sørborg 3, Mathilde Lystad Høghaug 2 og Sofie Fillingsnes Nilsen og Mathilde Lyngstad ett mål hver.

Det rives og slites i Mathilde Lystad Høghaug. Foto: Atle Bjørnar Bratset

Dette var altså sesongens siste hjemmekamp for KHK Kvinner. De rykket opp før denne sesongen, og har etter hvert gjort det meget bra i sin avdeling i 3. divisjon. De ender enten på en tredje- eller fjerdeplass. Men det kunne blitt opprykk.

I løpet av sesongen har jentene tapt noen meget jevne kamper med få mål. Vi tenker på 26-25 tap for Volda 2. 28-27 borte mot Melhus/Gimse og 25-26 hjemme mot Bergsøy.

Men det er vann under broen.

Før KHK spiler sin siste kamp borte mot Midsund 29. mars, bør laget si seg fornøyd med årets prestasjon. Laget har forbedret seg kraftig siden starten av sesongen i fjor.

Oppstarten til høst kan bli riktig så festlig. Vi gleder oss allerede.

Til sykehus

Tidlig i kampen ble KHKs Sissel Ranheim Sæther skadet i øyepartiet. Hun er nå sendt til øyelegen ved sykehuset i Molde med forslått øye og en dyp skrape på pupillen og horn/netthinnen, forteller hun til ksu247.no. Vi ønsker henne alt vel.

Herrene

KHKs herrelag var også i aksjon i dag. Dessverre ble det nok et tap denne helgen. Lørdag ble Fjellhammer som forventet for sterke, og det ble tap 43-18 i Lørenskoghallen.

Søndagens kamp, borte mot Lillehammer, endte 30-26. Fire minutter før kampslutt var stillingen 26-25.

Trener/spiller Kjetil Gimnes var likevel delvis positiv etter kampen.

– Det var veldig mye bra fra vår side i dag. Vi hadde mange sjanser, men LFH09s målvakt reddet enormt mange av våre forsøk.

– Alt er fortsatt i våre hender. Vinner vi hjemmekampen mot Gloppen sikrer vi plassen til neste sesong, sier Gimnes.

Johan Niva og Kjetil Åndal scoret 7 mål hver, Kjetil Gimnes 5, Hallvard Storbukt, Espen Nummedal og Bendik Vold Hovde Bævre 2 mål hver, mens Jonas Wårle scoret ett mål.

Sesongen for herrene avsluttes med en hjemmekamp i Braatthallen 2. april. Gloppen er divisjonens absolutte bunnlag, så vi tør komme med påstanden at KHK Herre spiller i 2. divisjon også neste år.