Utvisninger reduserte KHK til statister mot Fjellhammer søndag. Foto: Atle Bjørnar Bratset

KHKs herrelag tapte 22-44 mot Fjellhammer i Braatthallen søndag ettermiddag. Ved pause var stillingen 9-22.

På forhånd var det forventet at KHK ville slite mot tabelltoeren fra Oslo, og slik ble det også.

Kampen startet jevnt i noen minutter av første omgang, KHK hadde scoret seks mål.

Men så kom utvisningene.

Plutselig var stillingen 6-18. I denne perioden spilte KHK kanskje så mye som 12-13 minutter uten å score et eneste mål.

Det var flere divisjoner forskjell på lagene i dag. Fjellhammer, med sine lynraske og lette spillere, hadde få problemer i angrep mot et til tider stillestående og redusert hjemmeforsvar.

Redusert fordi 2-minutterne haglet mot KHK spillerne. I i hvert fall to perioder  var det kun tre utespillere i aksjon for KHK. Da ble de som var igjen statister på banen.

Trener Kjetil Gimnes fikk gult kort for sine ytringer, med en påfølgende to-minutter for en utespiller.

Johan Niva fikk sin tredje 2-minutter, og dermed rødt kort i kampens andre omgang.

Dommerne blåste mye mot KHK. Spesielt i tette situasjoner der Fjellhammers spillerne spratt veggimellom når de kom i kontakt med kjøttvekt fra Kristiansund. Fjellhammers tempo var også svært medvirkende til at flere  KHK-spillere måtte gå av banen. KHKs forsvarere kom ofte for sent inn i situasjoner, med den konsekvens at de skubbet motstanderens angripere i ryggen/siden.

Trener Kjetil Gimnes var ikke fornøyd med spillernes innsats.

– Vi blir også for mye opptatt av dommernes innsats og mister fokus, sier han.

Årets siste kamp for KHK spilles hjemme mot Lillehammer søndag 11. desember klokken 16.00.