Jentene etter premieutdeling under Regionsfinalen i Molde: F.v.: Emma Kongshaug (15), Mathilde Kristensen (12, ) Emilie Mickelsen Larsen (12), Anna Bertine Utheim Aune (15), Hannah Martine Sæther (11), Tuva Rydjord Isaksen (14) og Linnea Kollstrøm (14). Foto: privat

Det har vært en travel konkurransehøst så langt for kristiansundsjentene i Kristiansund Turnforening.

Det hele startet med Nasjonal rekrutt 12.-13. oktober der Hannah Martine Sæter og Emilie Michelsen Larsen deltok og plasserte seg blant øverste tredel av Norges rekrutter.

Påfølgende helg ble det arrangert Alpha Factor Cup i Ålesund. Der 8 jenter fra klubben deltok. Johanna Kristensen stilte i oppvisning. Mathilde Kristensen, Hannah og Emilie stilte i rekrutt 11 og 12 år, Linnea Kollstrøm og Tuva Rudjord Isaksen i klasse 1 og Anna Bertine Utheim Aune og Emma Kongshaug i klasse 2. De to sistnevnte tok hjem hhv. sølv og gull i mangekamp. I lagkonkurransen for rekrutt ble det en flott 4. plass av 8 lag, mens jentene i klasse 1 og 2 som stilte med stigelag kom på 3. plass av 8 lag.

26. og 27. oktober stod Norges Cup for tur. Der deltok Linnea, Tuva, Anna Bertine og Emma.

Tuva Rudjord Isaksen, Kristiansund Turnforening.

Tuva fikk en strålende 4. plass i bom blant 101 gymnaster (video vedlagt), og de andre plasserte seg høyt oppe og satte alle personlige rekorder. Ambisiøse konkurransegymnaster hviler aldri og også 2.-3. november var de i ilden nok en gang. Da var det Regionsfinale i Molde der 7 av jentene våre deltok.  I klasse 2 på lørdag kom Emma på 2. plass i mangekamp med poengsummen 52.550 og Anna Bertine på 5. med 50.550 poeng. Begge kvalifiserte seg med dette til finaler i alle fire apparater påfølgende dag. I klasse 1 imponerte Tuva nok en gang på bom og kom på 3. plass både under bomøvelsen i mangekamp på lørdag og i finalen på søndag. Hun fikk en score på 48.600 poeng etter lørdagens mangekamp. Linnea turnet også i klasse 1 og fikk en score på 47.150 poeng i mangekamp på lørdag. Hun kvalifiserte seg blant 29. jenter til finale i hopp på søndag og kom der på en 5. plass.  I rekrutt 11 år deltok Hannah Martine som fikk en samlet poengsum på 44.000.

Hannah Martine Sæter i bom (Nasjonal Rekrutt).

I rekrutt 12 år stilte Emilie og Mathilde. De fikk hhv. 45.600 og 42.800 poeng i mangekamp på lørdag. Emilie tok seg videre til finale i hopp, skranke og bom og Mathilde i frittstående.

Emilie Michelsen Larsen i frittstående (Nasjonal Rekrutt).

Norgesfinale i helgen

Nå venter Norgesfinale i Sotra, Bergen, 15.-17. november, der 4 jenter fra Kristiansund gjennom Alpha Factor Cup er tatt ut til å delta.  Det blir arrangert tre Alpha Factor Cuper i året i samarbeid med Alpha Factor Scandinavia. Under cupen konkurrerer både jenter og gutter fra oppvisning til rekrutt og FIG-klasser (FIG er det internasjonale poengsystemet i turn). I forbindelse med konkurransene er det uttak til kretslag som deltar i Norgesfinale. De fire kvalifisere jentene fra Kristiansund er: Linnea Kollstrøm, Tuva Rudjord Isaksen, Emma Kongshaug og Anna Bertine Utheim Aune. Hovedtrener for konkurransegymnastene i Kristiansund, Marion Dangel, skal være trener for kretslaget som består av 3 jenter fra Molde, ei fra Ålesund og de fire fra Kristiansund.

Anna Bertine Utheim Aune i hopp (Norges cup).
Linnea Kollstrøm i frittståene (Norges cup).
Emma Kongshaug i frittståene (Norges cup).

Litt om apparatturn

I apparatturn for kvinner må man mestre 4 apparater; bom, skranke, hopp og frittstående. Man får karakter for utførelse i hvert apparat og i mangekamp legges disse karakterene sammen. De ulike klassene innen apparatturn er aspirant, rekrutt og klasse 1, 2, og 3. Aspiranter er 10 år eller yngre og er ikke gamle nok til å konkurrere, men kan vise frem øvelsene de har jobbet med. Rekruttene stiller i 11 eller 12 år og kan konkurrere. Etter rekruttklassene kommer man opp til klasse 1. der man konkurrerer i to år før man går videre til klasse 2 og senere 3.