Arkivfoto.

KBK tapte 2-0 mot Åsane søndag kveld, men beholder ledelsen i 1. divisjon fordi Levanger slo Sandefjord 2-1.

Det var en meget skuffende forestilling av tabellederen på Myrdal gress i Bergen søndag kveld.

Etter 45 minutter av kampen var stillingen 0-0.

En våt gressbane og et lavt kompakt forsvar gjorde sitt til at KBK ikke kom til mange sjanser i den første omgangen.

KBK lagde et par tre unødvendige frispark, men det var ingen av disse som satte keeper Månsson på noen stor prøve.

Nærmest for KBK var Jan Alassane Mendy når han etter 38 minutter rundet Åsanes keeper, men klarte ikke å få kontroll på ballen.

Det regnet til tider i Bergen, og noen spillere skle på den glatte gressmatta. Blant annet mistet Aliou Coly kontroll på føttene når han skulle slå et innlegg fra Åsanes 16-meter.

Det var periodevis mye trilling av ball og lite framdrift fra kristiansundernes side.

Åsanes Geir Andre Herrem trengte kun ett minutt i andre omgang for å score kampens første mål. På et framspill ristet han av seg KBKs forsvarere og spurtet rett mot mål. Skuddet satte han nede i Månssons høyre hjørne. Dette var Åsanes første store sjanse i kampen. 1-0 til vertene.

Etter 65 minutter blir det 2-0 til Åsane.

Nok en gang er det Geir Andre Herrem som er frampå. En ball blir slått lavt inn i KBKs felt, keeper Månsson løper ut, men fra svært skrå vinkel skyter Herrem ballen i mål bak Månsson.

Etter 73 minutter måtte Månsson ut i full strekk på et skudd fra Rony Peiponen. Flott redning.

I 2. omgang klarte ikke gjestene å skape noe av betydning. Lavt tenningsnivå, lav presisjon og til tider synlig frustrasjon er ingen oppskrift på seier.

Noen bytter mot slutten av kampen forandret ikke kampbildet nevneverdig. Disiplinert defensiv jobbing fra Åsane sørget for at kristiansunderne ikke kom til en eneste stor sjanse i 2. omgang.

2 minutter på overtid bommer Mendy på et tilnærmet åpent mål, dessverre sklir ballen av Mendys fot og langt til side for mål.

Tabelltoer Sandefjord hadde også en dårlig dag på jobben i dag. På Komplett arena i Sandefjord klarte Levanger å slå hjemmelaget 2-1. Levanger tar dermed innpå de to topplagene. Trønderne ligger nå på tredjeplass med sine 29 poeng. KBK har fortsatt 36 poeng, Sandefjord 35 poeng etter 17. serierunde.

Neste og siste kamp før spillernes sommerferie er hjemmekampen mot Bryne søndag 10. juli klokken 18.00