Bilder fra kampen KBK Åsane. Foto: Tore Lyngvær

KBK slo Strømmen 2-0 på Kristiansund stadion søndag kveld. Under dårlige forhold, regn og vind, fikk publikum se en meget god førsteomgang av KBK. Det er Jean Alassane Mendy som scorer KBKs første mål, på en målgivende pasning fra Liridon Kalludra. KBK hadde flere sjanser i første omgang, men ferdighetene sviktet.

Etter pausen er det Strømmen som er best i lange perioder, men de klarer ikke å få ballen i mål. Den andre omgangen ble også etter hvert påvirket av det dårlige været.

Etter 82 minutter blir det 2-0 til hjemmelaget. På et frispark bokser Strømmens keeper ballen ut i feltet. Der kaster Pål Erik Ulvestad seg ned og sparker den tilbake mot målet. I en mølje foran målstreken klarer noen å få ballen over streken. Linjedommeren løper mot midtstreken. Til protester fra Strømmens forsvarere blåser dommeren mål. Det ser ut som om en av Strømmens spillere selv slår ballen i mål. Bamba var involvert i situasjonen, men vi er usikker på om han kan krediteres målet. Han jubler i hvert fall.

KBK har nå vunnet 9 hjemmekamper på rad, og topper 1. divisjon med 42 poeng.

Tabelltoer Sandefjord spiller mandag kveld borte mot Sandnes Ulf. Tabelltreer Levanger vant 1-0 hjemme mot Fredrikstad i kveld. Før mandagens kamp har Levanger og Sandefjord hver 35 poeng.

KBK-spillerne får nå en ekstra dags pause, før de møter Sandnes Ulf hjemme mandag 15. august.

Det var ingen som utmerket seg på søndagens KBK-lag. Det var en god laginnsats over hele linja. Kamer Qakas kreativitet var dog savnet. Han måtte dessverre stå over med for mange gule kort. Han er helt sikkert tilbake på banen neste mandag.

Slik opplevde vi kampen:

Etter to og et halvt minutt skyter Jean Alassane Mendy høyt over fra like utenfor 16-meteren til Strømmen.

10 minutter. To offensive lag på Kristiansund stadion. Et lite overtak for KBK.

Rocky Lekaj ble ikke klar før dagens kamp.

14.20. Liridon Kalludra treffer stolpen og ut.

Strømmen-spillerne gjør mange feil i denne perioden.

Rundt cirka 17 minutter legger Kalludra en flott ball inn fra siden over Strømmens forsvar. Der står Jean Alassane Mendy og skyter ballen nede i keepers høyre hjørne. 1-0.

Daouda Karamoko Bamba skyter høyt over fra innenfor 16-meteren.

Etter 25 minutter får Strømmen sitt første hjørnespark. Det er Dan Peter Ulvestad som sender ballen utover linjen, det gjør han rett foran en angripende Strømmen-spiller. Viktig avklaring fra sunnmøringen.

27 minutter. Sverre Økland legger inn, Bamba kaster seg fram, men header rett på keeper. God sjanse!

Frispark til KBK like utenfor Strømmens 16-meter. Gult kort til Strømmens spiller nummer 23. Bamba ble felt på vei mot målet.

Kalludra skyter for løst oppe i keepers øvre høyre. Plukker den lett ned.

Langt innkast til Bamba. Han skyter igjen langt over og utenfor mål.

Gult kort for Thompson Unachi Ekpe. Han står for nærme når Strømmen skal slå et frispark. Han hindrer ballens gang.

39 minutter. Bamba skyter mot mål, ballen streifer en Strømmen-spiller. Corner.

Etter 44 minutter får Strømmen en corner. På corneren får Strømmen skutt mot målet. Heldigvis rett på Månsson.

På overtid får Strømmen et frispark rett på mål fra cirka 17 meter. Skytes mot Månsson, som redder ballen ned i feltet. Kaster seg ned og får kontroll på ballen.

2. omgang

Rett etter pausen bommer Mendy på ballen inne i 16-meteren. Stor sjanse!

Strømmen starter best i 2. omgang.

58. minutter. Kalludra med skudd rett på Strømmens keeper.

Pål Erik Ulvestad debuterer i Obos-ligaen 2016. Ekpe byttes ut.

65 minutter. KBK forsvarer seg godt. Strømmen klarer ikke å få til de store angrepene.

Månsson opptrer som forsvarer utenfor sin 16-meter. Virker å ha ferdighetene på plass. Spiller rolig ballen til sin forsvarer etter å ha dratt av en Strømmen-spiller.

1766 tilskuere i solskinnet, forteller speaker Rovik sarkastisk. Det høljer fortsatt!

Ufyselige forhold påvirker det vi ser på banen nå.

70 minutter. Dommer Bjørn Hansen gir et merkelig frispark til Strømmen. Ballen skytes over mål.

Ikke mye som varmer på Kristiansund stadion nå.

75 minutter. Mendy ut. Sondre Sørli inn.

82. 2-0. Strømmens keeper skyver en ball ut i feltet. Der kaster Pål Erik Ulvestad seg ned og slår den tilbake mot målet. I en mølje foran streken klarer noen å få ballen over streken. Det ser ut som om en av Strømmens spillere selv slår ballen i mål. Bamba var involvert i situasjonen, men vi er usikker på om han kan krediteres målet. Han jubler i hvert fall.

90 minutter. Bamba bommer på åpent mål fra 1-2 meter. Vanvittig sjanse. Det er også offside.

93. minutter. Bamba ut. 17-år gamle Ådne Gikling Bruseth fra CFK-stallen debuterer, men får kun ett minutt på banen.