Mye kunne ha vært annerledes hvis Liridon Kalludra hadde scoret på denne sjansen mot Viking i 1.omgang i kveld. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

KBK taper 0-2 mot bunnlaget Viking på Kristiansund stadion i kveld.

Av de resterende kampene i årets serie var undertegnede sikker på at det var nettopp i denne kampen mot Viking at KBK skulle sikre seg tre meget viktige poeng. Slik ble det dessverre ikke.

KBK går i stedet bort å taper sin andre kamp på hjemmebane i årets sesong.

KBK straffes av et effektivt lag som, når de går opp i ledelsen, forsvarer seg med nebb og klør.

Heldigvis for KBK tapte tre av lagene under KBK på tabellen sine kamper denne helgen. Lørdag tapte Tromsø 0-3 mot RBK, Vålerenga mot AaFK endte 5-1 i kveld, og Lillestrøm trengte 89 minutter før de klarte å få en scoring mot Sogndal på Åråsen. 1-0.

Etter den første omgangen var stillingen 0-1 på Kristiansund stadion.

Viking kommer seg ned dødlinja, til høyre for McDermott. Ballen spilles så noen meter ut til Ryerson, som setter ballen lavt til høyre for McDermott. 0-1.

KBK hadde flere sjanser til å utligne Vikings ledelse i de første 45. Vi tenker spesielt på Liridon Kalludra. Kalludra får et nydelig innspill fra Mendy og er alene foran keeper, skuddet blir dessverre for svakt og Viking-keeper sender ballen ut til corner.

I en lignende situasjon får Benjamin Stokke skutt hardt mot mål. Dessverre for KBK blir skuddet stoppet av en Viking-forsvarer som får slengt ut en fot.

Viking hadde også et skudd i tverrliggeren på et frispark fra 16,5 meter. Frisparket kommer etter at Coly dytter en Viking-angriper i ryggen, og får gult kort. KBKs nummer 17 er heldig som ikke får et rødt kort i denne situasjonen.

I denne perioden, og noen påfølgende minutter, fikk dommer Kristoffer Hagenes det svært så travelt. I den første omgangen drar han det gule kortet opp av skjorta ved tre anledninger. Coly får det ene, Vikings Ernemann og Danielsen de to andre.

Offensivt fungerte det ikke bra for KBK i den første omgangen, selv om det ble bedre mot slutten av de første 45 minuttene.

I en god KBK-periode i andre omgang scorer Viking sitt andre mål. Det blir 0-2 når Ryerson slår en buepasning inn i feltet foran McDermott. Kristoffer Haugen kommer løpende med KBK-forsvarere i ryggen. Ballen header han hardt i mål, til side for McDermott. 0-2.

Aliou Coly får sitt andre gule kort i en situasjon der han river ned en Viking-spiller. Dommer Hagenes drar da frem det røde kortet. Vikings påfølgende frispark ender opp i intet.

Med 10 mann, samt friske ben fra Pål Erik Ulvestad og Magne Hoset, ender kampen skuffende 0-2.