Mosbøen gård lanserer nytt flattbrød på fredag uke 14. bildet er fra Snadderfestivalen 2018. John Kleivset kjøpte flatbrød fra Mosbøen Gård. (Foto: Alte Bratset)

Mosbøen Gård fra Sunndal lanserer et nytt tilskudd til lokalmatutvalget med sitt urkornflatbrød.

Mosbøen startet bakeri i 2011, men på gården i Øksendal har det lenge vært baketradisjoner. I gamle dager kom omreisende bakstekjerringer som samlet seg i bakstekjelleren for å bake etter egne oppskrifter.

Lanserer nytt flatbrød

På fredag lanserer de et nytt flatbrød, bakt med urkorn og etter det produsenten kjenner til er dette det eneste i sitt slag i Norge i dag.

Flatbrødet bakes av enmekorn og er et håndlaget produkt, stekt på takke. Urkorn er den nye store trenden hos matelskere og Mosbøen gård liker å være forkant.

– Urkornflatbrød er et fantastisk produkt, med en nydelig nøtteaktig ettersmak. Flatbrødet passer perfekt til tapas, smurt med kremost, laks og sennepssaus, eller med kremost og chorizo, det passer like godt til hverdag som til fest, sier Åse Torvik ved Mosbøen Gård til KSU 24/7.

Lanseringen vil foregå fredag uke 14 hos Mætt & Go Eteri og Landhandleri i Kristiansund og hos Ekte Vare Dagligvare på Sagene i Oslo.

Mosbøen gård produserer flattprød, og hele prosessen foregår for hånd (Foto: Mosbøen gård)
– På Mosbøen Gård gjøres alt for hånd, vi lager deigen for hånd, kjevler og pakker for hånd. Våre flatbrød er bakt med kjærlighet, forteller Åse.

Prisvinnende gård

Mosbøens flatbrød med ramsløk ble i 2016 kåret til årets produkt på OI Trøndersk Matfestival.

I tillegg til bakst, har gården melke- og kjøttproduksjon av rasen Hereford.