Følger laget! Flere KBK-supportere hadde tatt turen til Brattvåg kunstgress for å se laget spille cupkamp på Extra Arena. Foto: Stig Rovik

Brattvåg mot KBK i første cuprunde endte 0-3 på Brattvåg kunstgress i kveld. Christoffer Aasbak, Jonas Rønningen og Jean Alassane Mendy scoret for KBK.

KBK spilte en en lite inspirert første omgang i cupkampen mot Brattvåg på Brattvåg Stadion i kveld.

Hjemmelaget var hakket bedre og hadde de største sjansene i de første 45 minuttene.

KBK stanget i hele omgangen mot et lavtliggende Brattvåg-lag, der de fleste spillerne er i forsvarsposisjon. KBKs spillere klarte ikke å bryte gjennom, og hadde vel nesten ingen sjanser på mål i første omgang. Det kommer noen innlegg fra begge sider inn mot Brattvågmålet, men disse ballene ryddes lett unna. Når elementære ferdigheter som ballkontroll og pasninger med korrekt adresse mangler for eliteserielaget, blir det sjelden mål. 0-0 ved pause.

KBK-supporterne på banen kunne senke skuldrene litt når KBK scorer et mål i begynnelsen av den andre omgangen. På et korrekt idømt frispark, på Brattvågs venstre side av 16-meteren, skrur Christoffer Aasbak ballen utakbart over keeper Per Espen Sæther Thorsen. Et fantastisk frisparkmål av den tidligere Rosenborg-spilleren.

Etter en god, men kort, KBK-periode er det Brattvåg som presser på. De skaper etter hvert flere gode sjanser, men ingen av disse ender i mål.

0-2 er det Jonas Rønningen som sørger for. Brattvåg forsetter å kjempe for en redusering, men laget fra Haram kommune klarer ikke å få ballen i nota.

Kampen avsluttes med en flott scoring av Jean Alassane Mendy. 0-3.

Volda – MFK 2-3.

Herd – Aalesund FK 3-5 (e.e.o.).

Neste kamp for KBK er hjemmekampen mot Strømsgodset søndag 30. april klokken 1800.