Jonas Rønningen, KBK. Foto: Tore Lyngvær

KBK slo Brann 1-0 i en tøff fotballkamp mandag kveld.

Sverre Øklands straffemål, foran 3905 tilskuere, sørger for at KBK innkasserer sine tre første poeng i årets serie. Statistikken, der KBK var eneste lag uten mål i årets sesong, kan nå settes strek over.

La det være sagt, det er mange bortelag som vil slite på Kristiansund stadion i år. Det bekrefter kampen mot Brann.

Brann åpnet best

Laget fra Bergen var klart best i de første 20-25 minuttene av kampen. Det ble etter hvert svært mange innlegg fra KBKs venstre side, der Henrik Gjesdal hadde sitt svare strev med å hindre innlegg inn mot keeper McDermott. Utover i omgangen kommer hjemmelaget mer med i kampen, men stanger hele tiden mot et solid rødt forsvar.

KBKs klart største sjanse kom mot slutten av omgangen. Et innlegg fra Jonas Rønningen ender opp på hodet til Benjamin Stokke. Oslo-gutten header ballen hardt over Brann-keeper Piotr Leciejewski, og i tverrliggeren. Ballen faller ned foran mål der Mendy dessverre ikke klarer å få ballen over streken. En kjempesjanse som kunne gitt hjemmelaget en 1-0 ledelse inn til pause. Slik ble det ikke.

KBK tok over føringen

Brann startet den andre omgangen med to svært store sjanser, som begge blir avverget av KBKs irske keeper Sean McDermott. Det ene er et skudd nede ved høyre stolperot. Ballen går ut i feltet igjen, der en Brann-spiller fyrer av. McDermott stiller opp med nok en flott redning.

I den andre omgangen viser laget fra Kristiansund hvorfor de spiller i Eliteserien. De er i store perioder fullt på høyde med laget som endte på andreplass i Tippeligaen i fjor. KBK-guttene kjemper som sultne løver om ballene. Det er ikke alltid vakkert, men det fungerer på Kristiansund stadion.

Så blir Benjamin Stokke taklet ved straffemerket. Dommeren dømmer straffe til KBK. TV-bildene viser at straffen er korrekt idømt.

Sverre Økland skyter hardt nede til høyre for Branns polske keeper. Polakken velger rett side, men skuddet er for hardt. Det står 1-0 på Kristiansund stadion!

Pål Erik Ulvestad blir byttet inn for Liridon Kalludra. 1-0 ledelsen skal forsvares.

Og det lykkes de med.

De siste 10 minuttene av andre omgang, pluss i fem tilleggsminutter, presser laget fra Bergen høyt og hardt, men mål blir det ikke.

KBKs første seier i Eliteserien er dermed et faktum! Det er bare å gratulere!

Neste kamp for KBK er borte mot Sandefjord mandag 17. april klokken 18.00.