Daouda Bamba i duell med Sogndals Ulrik Fredriksen og Reiss Greenidge. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

KBK tapte på bortebane mot Sogndal søndag kveld. Sluttresultatet ble 2-0 til hjemmelaget.

KBK klarte aldri å bryte ned et Sogndal-lag som fikk et tidlig mål på en straffe i den første omgangen. Offensive bytter i pausen ga litt mer futt i kruttet, men det dabbet for ut og Sogndal hadde full kontroll på kampen.

Det ble en dårlig dag for fotballfylket Møre og Romsdal i dag. Molde tapte borte mot Stæbak, 3-2, Ålesund tapte borte mot Tromsø, 3-2.

Korrekt straffe

Det blir 1-0 til Sogndal når Joakim Skomsøy Bjerkås overlistes av en lang ball fra en Sogndal-forsvarer.

Ballen lander bak KBK-forsvareren. Der snapper tidligere KBK-spiller Victor Grodås opp ballen. Han stormer mot mål. En utspilt Bjerkås må ty til ulovligheter og drar tak i armen til Grodås, som ender opp ute av balanse, og faller til gresset. Det er en soleklar straffe og et fortjent gult kort til Bjerkås.

Keeper McDermott velger høyre side på straffen, men Gilbert Koomsons skudd går over KBK-keeperen, cirka midt i målet. 1-0.

KBK spiller ned mot årsverste i kampens første omgang. Lavt tempo på ball, lav tenning og lav presisjon på pasninger og skudd. Selv om det var et straffemål er det ingen ting å utsette på at Sogndal ledet 1-0 ved pause. De skulle kanskje ha ledet mer.

I pausen foretar trener Michelsen to bytter, Joakim Bjerkås og Liridon Kalludra får beskjed om å gå i dusjen. Byttene er av det offensive slaget, inn kommer Sondre Sørli og Jean Alassane Mendy.

KBK starter bedre i begynnelsen av den andre omgangen, men klarer ikke å score mål.

Hjemmelaget sementerer kampen på et frispark i andre omgang.

Et frispark slås kort til Chidiebere Nwakali. Han fyrer av en ball mot McDermotts høyre side. Keeperen når fram til ballen, men skuddet er for hardt og det blir mål. 2-0.

Neste seriekamp for KBK er hjemme mot Tromsø søndag 10. september klokken 18.00.

Den lange fotballpausen brytes av søndag 27. august. Da skal KBK spille cupkamp borte mot Molde FK på Aker stadion.