Porsche 918 Boxter Spyder blir blant bilene som kommer til Nordmøre fredag. Foto: AP Photo/Keystone/Sandro Campardo

I morgen kommer Atlantic Roadtrip 2017 til Nordmøre. Luksusbiler og supersportbiler i millionklassen kan beskues på tur over Atlanterhavsveien. Lokale entusiaster planlegger å henge seg på.

Atlantic Road Trip 2017 startet i København 15. august. Turen gikk derfra til Larvik, videre til Rosendal og Valldal. I morgen kommer de til Nordmøre, på gjennomfart før nest siste stopp på turen, som er Trondheim. Lørdag avsluttes arrangementet i Stockholm.

Med på turen er et omfattende team, som har med egne filmteam og dronefotografer. I fjor kunne bilentusiaster se blant annet Koenigsegg, Porsche 918 Spyder, Lamborghini, Ferrari, Rolls Royce, BAC Mono, Ariel Atom og enda flere! Dette er biler opp til 150-200 millioner. Det er omlag 40-45 biler totalt og omtrent 80 deltakere.

Med seg har de også BAC Mono ifra England, som produserer Formula 3 biler for veien. De er i Norge for første gang, og skal i samme tidspunktet drive med diverse filminnspilling og testing av sine biler.

Prisen for å delta på den fem dager lange turen er 5000 britiske pund, eller omlag 50000 norske kroner. Det er deltakere fra hele verden med på årets tur.

– Vi arrangerer “henge seg på tur”, sier Sten Andre Vangen til KSU 24/7. Vi møtes på Shell Rensvik og kjører i samlet flokk til Molde. Der henger vi oss på Atlantic Road Trip-bilene og følger med over Atlanterhavsveien tilbake til Kristiansund. Vi gjorde det samme i fjor også, det ble kjempeartig.

Vangen oppfordrer alle som har lyst til å våre med om å møte opp på Shell Rensvik fredag klokken 09.30. Han sier også at det er mulig å henge med videre til Trondheim, der det arrangeres Cars & Coffee i forbindelse med det gjeve besøket.