Wiliam Andreas Krohn Marleau fra Molde fikk mye juling som strekspiller mot Vålerenga i lørdagens kamp. Foto: Atle Bjørnar Bratset

Det var alders-, tyngde- og høydeforskjell da KHK tapte 19-38 mot opprykksfavoritt Vålerenga i Idrettshallen i Kristiansund lørdag. Resultatet sender Oslo-laget tilbake på toppen i 2. divisjon.

Resultatet viser ikke hele sannheten. KHK var gode i store deler av den først omgangen, og i begynnelsen av den andre. Pauseresultatet var 11-16.

Fornøyd med første omgang

– I førsteomgangen synes jeg vi gjør utrolig mye bra i etablert forsvar og angrep, sier Kjetil Gimnes til KSU247.no.

– Vi skaper utrolig mange gode sjanser, og med det unge laget vi stiller med i dag, spiller vi Vålerenga trill rundt i korte perioder.

Dessverre låser det seg for Gimnes sine gutter utover i den andre omgangen.

– Vi slurver i angrep de siste 20 minuttene, samtidig svikter vi også i returløp, og Vålerenga har sikkert 10-12 kontringer på oss i denne perioden.

– Men det er utrolig mye positivt, hvis vi tar bort disse minuttene, sier Gimnes.

KHKs unggutter tar store steg, og gjør mye bra i perioder.

Keeperne Ole Horder og Elias Valentin Gjæktvik Mjønes spilte hver sin omgang i dag. Begge spilte tidvis godt, og selv om Horder slapp inn færre mål, hadde Elias mye svakere forsvarspill foran seg i den andre omgangen.

KHKs beste spiller var i våre øyne strekspilleren Wiliam Andreas Krohn Marleau, som klubben deler med Molde Håndballklubb.

Spilleren var i begynnelsen av kampen svært vanskelig å hanskes med for gjestenes forsvar, og dommerne kunne godt ha premiert spilleren med flere straffer, etter tidvis røff behandling av VIFs robuste forsvar. Han viser i tillegg en spilleglede som det er en fryd å se på. Han jobber også tidvis godt i forsvar.

Ellers må KHK jobbe med å få slutt på den dårlige skytingen. Igjen ender alt for mange skudd utenfor motstanderens mål.

Dainius Matutis (jobb) og Halldor Gudjonsson (kne) spilte ikke i dag. I tillegg spilte Jonas Haugsgjerd kun i den første omgangen. Han sliter nå med et brukket ribbein.

Siste hjemmekamp

Lørdagens kamp var den siste hjemmekampen for KHK denne sesongen. Herrene har nå fire kamper igjen, fordelt på dobbelt-kamp-helger i Trondheim og Oslo.

NTNUI og Vikhammer venter borte i Trondheim 16. – 17. mars, mens kampene mot Vålerenga og Bækkelaget spilles i Oslo 24. og 25. mars.

Basert på tidligere resultater, er det realistisk å tro at KHK kun kan ta poeng i kampen mot NTNUI.

KHK ligger fortsatt på plassen over direkte nedrykk med sine 10 poeng. Bak ligger Skogn med 6 poeng, og Stjørdals/Blink med tre poeng.