KBK gjorde jobben selv og er klar for spill i Eliteserien 2018 etter å ha slått Sandefjord 3-2 på Kristiansund Stadion i kveld.

1-0 til KBK blir det når Sandefjords midtbane spiller ballen bakover mot sin egen keeper. Torgil Øwre Gjertsen snapper opp ballen og finter den videre til Bamba. Bamba rekker et par skritt før han dundrer løs med høyrefoten fra 19-20 meter. Ball går utakbart ned mot keepers høyre hjørne. En perfekt åpning på kampen for hjemmelaget.

2-0 blir det når Sandefjord nok en gang feiler i forsvaret. Det er igjen Torgil Øwre Gjertsen som stjeler til seg ballen. Med Benjamin Stokke på sin venstre side stormer Gjertsen igjen mot målet. Han er i ferd med å bli hindret av en Sandefjord-spiller som kommer inn fra høyre side. Den tidligere Ranheim-spilleren slår da ballen ut til Benjamin Stokke, som er alene foran keeper. Stokke er uegoistisk og slår ballen tilbake til Øwre Gjertsen som setter ballen inn i et åpent mål. Hjemmepublikummet er i ekstase!

Sandefjord reduserer til 2-1 etter et at Kastrati vinner en hodeduell mot Coly. Ballen faller i en bue over keeper McDermott og i mål.

Det burde stått 3-1 like før pause. Bamba vinner ballen på KBKs høyre side. Han kommer seg helt inn til fem-meteren, før han skyter ballen med venstrefoten noen centimeter til side for Sandefjord-keeperens høyre stang. Enorm sjanse for ivorianeren.

Lagene gikk til pause på 2-1.

På en corner utligner Sandefjord til 2-2. Da blir det stille på stadion, men kun i en kort periode: Mine damer og herrer, Sverre Økland!

Et par minutter etter Sandefjords utligning sender Torgil Øwre Gjertsen ballen til Sverre Økland. Økland får stå alene på cirka 20 meter og skyter knallhardt i mål. 3-2! Et fantastisk mål fra Økland.

Etter fem minutter overtid blåser dommeren av kampen. KBK har vunnet 3-2 over Sandefjord og er klar for spill i Eliteserien 2018.

Det er bare å gratulere!

Med kun én kamp igjen å spille i årets serie står KBK med 37 poeng, som sender laget opp på en 10. plass.

Det blir enten Aalesund eller Sogndal som må spille kvalifiseringskamp mot Ranheim om den siste plassen i Eliteserien neste år. Etter kveldens kamper står begge lagene med 29 poeng. AaFK har bedre målforskjell. Vi elsker lokaloppgjør og håper sunnmøringene spiller i Eliteserien også neste år.

Sesongens siste kamp spiller KBK bort mot FK Haugesund neste søndag.