Karsten Alnæs med flere lanserer den nye Klippfiskboka i Kristiansund lørdag 2. desember.

«Klippfiskboka – maten og historia.» er en spennende historisk og kulinarisk reise. Medforfattere er blant annet Karsten Alnæs og Nordmøre museums Odd W. Williamsen.

Her lanseres boken:

1. Marked i Vågen: Presentasjon ved Karsten Alnæs med flere klokken 12. Signering og boksalg. Museumskafeen Patrick Volckmar, Freiveien 8.

2. Signering på ARK Storkaia Brygge ved Karsten Alnæs og Odd W. Williamsen, på ARK Futura ved Døssland og Tafjord klokken 14-15.

3. Lanseringsfest på SMIA fiskerestaurant, nyhuset, Fosnagata (Vedkaia) med boksalg kl. 17. Karsten Alnæs forteller om Portugals klippfiskhistorie. Redaktørene Atle Døssland og Bjørn G. Tafjord fra Høgskulen Volda forteller om historie- og oppskrift-delene i boka. Medforfatter Odd W. Williamsen tar Kristiansundsperspektivet. Restauranten tar opp bestilling på klippfisksuppe (kr 195,-) og klippfiskretter fra menyen. Maten serveres etter fortellingene. Forhåndsbestilling av mat på telefon 71 67 11 70 (Smia). Åpent arrangement.

Bokas utsalgspris er 368,-

Omtale:

«Klippfiskboka appellerer til både intellekt og gane» skriver anmelder Ingvild Måseide. Hans M. Sundnes følger opp i bladet «Norsk Fiskerinæring»: «Av bidragsyterne veier klart forfatter og historiker Karsten Alnæs tyngst. Hans kapittel «På vandring gjennom klippfiskverda» blir også et samlende, bærende kapittel, det du kan nøye deg med i starten hvis du ivrer etter oppskriftene til slutt. Og uansett hva du vet og ikke vet om klippfisk fra før: Ingen kan tråle disse 200 sidene uten å lære noe nytt.»

Boka er et produkt av historikermiljøet ved Høgskulen i Volda, med bidrag fra Norsk klippfiskmuseum i Kristiansund. Klippfiskakademiet i Ålesund står for utvalget av klippfisk-oppskrifter fra fem land.

Nå kan du møte fire av forfatterne, med Karsten Alnæs i spissen, i Vågen i Kristiansund!