Det Norske kokkelandslaget fikk i dag gullmedalje i OL i kokkekunst i Erfurt i Tyskland. Med på laget er 21 år gamle Christian Honstad fra Kristiansund.

– Vi er overlykkelige over å ha klart gullet. Vi har lagt ned to år i denne konkurransen. Og når vi får betalt for innsatsen, så er det helt sykt! Det har ikke gått helt opp for oss at vi har vunnet gull enda, sier en lykkelig Christian Honstad til KSU 24/7.

Dagens gull blir delt med det svenske kokkelandslaget. I dag var det kaldmatbord som var konkurransegrenen. Allerede mandag skal troppene i gang igjen, da med treretters middag for 110 personer. Onsdag blir det kåring av sammenlagtvinner i kokke-OL.

– Vi fikk en litt dårlig start i dag, sier Honstad. Vi var ute av hotellet allerede 03.30. Deretter skulle vi være fremme 05, men vi kom ikke frem før 06. Dermed mistet vi en verdifull time. Det ble en brå start på dagen, men det gikk heldigvis bra!

Juryen i OL i kokkekunst består av toppkokker fra hele verden. Fra Norge stiller Sven Erik Renaa. Renaa er en prisbelønt, norsk kokk på aller høyeste nivå.

– Prestasjonen står til gull. Dette viser hvor Norge ligger an i internasjonal mat. Dette er fantastisk artig for oss. Christian har en utrolig ståpåvillje og har hele tiden hatt et mål om å være med på kokkelandslaget, sier Arne Roksvåg fra Kristiansund videregående skole. Historien er også at Christian gikk læretiden hos Roksvåg på Bryggekanten.

– Når han kommer tilbake, vil bruke jeg bruke Christian i undervisningen. Bent Stiansen har tidligere vært her og fortalt sin historie, nå er det Christian sin tur til å by på seg selv. Jeg er ganske sikker på at han treffer et godt publikum, sier Roksvåg.

Arne Roksvåg sier også at det er viktig at ungdommen må forstå at man ikke trenger å fra til Oslo, eller andre storbyer for å bli gode i kokkefaget. Christian Honstad har gått gradene i Kristiansund. Nå er han på landslaget!

– I dag har jeg hjulpet til der det var behov. Jeg har hatt ansvar for gelatinlaker som vi har all kaldmaten, chips og kylling. I morgen starter vi forberedelsene til mandagens konkurranse. Dessuten skal juniorlaget i aksjon i morgen, det er mulig vi må hjelpe til der også, sier Christian Honstad til KSU 24/7.

14799928_10153775479947583_1006131473_o

Bedømming av internasjonale kokker i OL. Her bedømmes det norske bidraget. Foto: Bjørn Honstad.

14813200_10153775488737583_1478609521_o

Hvem ville ikke spist dette??? Kunst på øverste nivå. Foto: Bjørn Honstad

14796164_10153775488182583_1322333471_o

Stolt far og mor med på turen. Bjørn Honstad og Tanja Honstad i Erfurt.