Thomas Langset, Stian Lillehaug, Einar Wikan, Egil Holberg, Knut Garshol og Stian Lillehaug i kunstforeningens lokaler torsdag kveld. Foto: Atle Bjørnar Bratset

Kom Kultur inviterte torsdag til inspirasjonskveld under tittelen “Med Appetitt for Nordmøre”.

Stian Lillehaug fra Bryggekanten snakket om lokalmat, kvaliteten i råvarene våre, at Nordmørske råvarer har vunnet mange gjeve priser i år, og at det er et marked der ute for Nordmørsk mat, i stor og liten skala.

Knut Garshol snakket om og serverte smaksprøver av sin prisvinnende bacalao. Thomas Langset fra nystartede Smyl Distillery på Smøla, orienterte om den kommende produksjonen av whiskey og gin på Smøla, mens Einar Wikan og Egil Holberg fortalte engasjert om Smølabonans historie og om neste helgs forestående arrangement.

Smølabonan inntar som kjent Kristiansund for 14. gang neste helg. Da blir det salg av varer i Kaibakken, samt den tradisjonelle konserten i Braatthallen lørdag kveld.

– Vi har bestilt hotellrom for 400.000 kroner, kunne Wikan fortelle til en gispende forsamling.