Adrian Berg kjørte Midt-Norsk mesterskap i motocross i helgen. Foto: privat.

To runder av Midt-Norsk Mesterskap ble avholdt på Oppdal i helgen. Der hadde Kristiansund Motocrossklubb med tre utøvere: Magnus Hanneseth Sæther, Adrian Berg og Lucas Rambø.

Link: Kristiansund Motocrossklubb

Lucas Rambø deltok på 1. og 2. runde i Midt-Norsk mesterskap.

Lucas Rambø / Kristiansund Motocrossklubb Foto: privat

Foto over: Lucas Rambø / Kristiansund Motocrossklubb. Foto: privat

Gutten (9) fra Kristiansund åpnet sesongens første løp på torsdag med seier i sine to heat.

Fredag hadde han en del dårlige starter og et par velt, men kjørte seg allikevel opp elleve plasseringer og fullførte sine løp.

Lørdag ble også en bra dag for Lucas, med en andreplass og en heatseier.

Den gode kjøringen fortsatte utover helgen og Lucas avsluttet runde to med å hoppe seg forbi førsteplassen og kjørte inn til heatseier i helgens siste heat.

– Dette er barneidrett, men barna vet godt hvilken plass de kommer på – og det gir dem noe å strekke seg etter, forteller pappa Hermod Rambø til ksu247.no.

På lørdag stilte Lucas i tillegg i 85-klassen med sin 65 kubikker.

Lucas ga full gass der også,  men måtte bryte etter et lite uhell. Han fikk mye oppmerksomhet av speakeren Eirik Skårdalsmo, for sin imponerende kjøring, med både fart og hopping.

Målet er å bli Midt-Norsk mester når han kommer opp i konkurranseklassene slik som teamkompis og regjerende Midt-Norsk mester, Adrian Berg.

Adrian Berg kjørte i helgen MX åpen KTM 250cc. Han ble nummer tre i første runde og nummer 1 i den andre runden.

Magnus Hanneseth Sæther deltar med en 85cc i Rekrutt gruppe B. Der tok han en 1. plass den ene dagen, neste dag gikk det ikke så bra.

Magnus Hannaseth Sæther / Kristiansund Motocrossklubb .Foto: privat

Foto over: Magnus Hannaseth Sæther / Kristiansund Motocrossklubb. Foto: privat

Magnus deltok også i Gruppe B 11-15 år. Der kjørte han først inn til en 9. plass, neste dag en 12. plass.

– De gode resultatene er ikke gratis. Lucas legger ned utallige timer med trening i Sødalen og på Aukra i løpet av et år. Så fremt det ikke er tæle i bakken er han på trening 3-5 dager i uken gjennom hele året, forteller pappa Hermod.

Lucas kjører motocross på 4. året og det er ingenting han liker bedre. Han kjører for Kristiansund motocrossklubb. Han er også så heldig å ha X-rider som sponsorteam og MX Passion ved Jan Inge Langørgen som trener og veileder.

Utover sommeren og høsten har Lucas fem runder til med Midt-Norsk mesterskap i motocross.

Det blir spennende å følge den unge og dedikerte Kristiansundsføreren videre.

Foto over: Magnus Hannaseth Sæther (lengst til venstre på pallene) mottar sin premie. Foto: privat.

Bildet over: nummer 56 Magnus Hannaseth Sæther. Foto: privat.

Bildet over: Adrian Berg fra Averøy med en tredjeplass. / Kristiansund Motocrossklubb. Foto: privat.

Bildet over: Adrian Berg fra Averøy øverst på pallen. Foto: privat.

Bildet over: nummer 445 Lucas Rambø / Kristiansund Motocrossklubb. Foto: privat.

Bildet over: Lucas Rambø med sine flotte premier. Foto: privat.