Kristiansunds Andreas Hopmark (t.v) jubler for 1-0 som Benjamin Stokke scoret. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

KBK viste styrke i dagens kamp mot Tromsø. Allerede etter åtte minutter gikk hjemmelaget opp i ledelse. Det endte 4-1 til hjemmelaget etter 93 minutter.

Mye sto på spill i bunnkampen på Nordmøre. Med seier ville hjemmelaget legge Tromsø fire poeng bak seg på tabellen og skaffe seg luke til lagene under nedrykksstreken. Tre Tromsø-poeng ville på sin side gi gjestene vind i seilene i kampen for å unngå degradering.

Til slutt var det hjemmefansen som kunne forlate bunnoppgjøret med lavest puls. Seieren betyr at Kristiansund fortsatt er på kvalifiseringsplass i Eliteserien, mens Tromsø fortsatt må tåle status som nestjumbo.

Trøsten for mannskapet til Simo Valakari er at tabelljumbo Viking røk 1-3 for Sandefjord og fortsatt er tre poeng bak på tabellen. Tromsø har i tillegg én kamp til gode på nedrykksrivalene.

Stokke i fokus

I Tromsø-leiren var stemningen naturlig nok laber etter kampslutt. Mushaga Bakenga la ingenting mellom og gikk samtidig langt i å frikjenne trenerne.

– De gjør en god jobb med å forberede oss, men vi (spillerne) er elendige til å gjennomføre det vi får beskjed om. Fokuset var ikke hundre prosent, og det gjelder alle inkludert meg selv. Det ser ikke ut til at vi kjemper for å overleve, for så si det sånn. Vi må gå i oss selv, sa han til Eurosport.

Tromsø-trener Valakari var naturlig nok også skuffet.

– Dette var et veldig ille resultat. Kristiansund var sterke. Vi er selvfølgelig veldig skuffet nå. Dette er samtidig en prosess. Vi har tatt steg de siste kampene, men dette var et steg tilbake. Jeg garanterer at vi blir bedre neste kamp, oppsummerte han.

Kampen i Kristiansund startet med et smell. Bare åtte minutter var spilt da Christoffer Aasbak svingte ballen inn på hodet til Benjamin Stokke. Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn klarte ikke stoppe headingen som fulgte.

Tromsø-forsvarer Magnar Ødegaard fikk en kjempesjanse til å utlikne kort tid etter ledermålet, men avslutningen fra fem meter gikk håpløst over mål.

I stedet kom en ny Tromsø-kalddusj i motsatt ende av banen ni minutter før pause, og igjen var målscorer Stokke involvert. Spissen utnyttet at Tromsø-forsvaret ikke lyktes med et klareringsforsøk og fant lagkamerat Jean Alassane Mendy i neste trekk. Med en god avslutning satte han inn sitt niende seriemål for sesongen.

Sekunder senere kunne Stokke stanget inn 3-0 mot et Tromsø-forsvar i store problemer, men avslutningen gikk få centimeter over mål.

Mareritt

Målet nummer tre skulle likevel komme, og tilfeldig var det ikke at mye omtalte Stokke gjorde sitt andre for kvelden og åttende for sesongen. Spissen hadde en finger med i det meste hjemmelaget foretok seg og var et konstant uromoment for Tromsø-forsvaret.

På overtid i første omgang viste igjen Kristiansund-spissen sin hodestyrke da han på bakre stolpe stanget inn 3-0 på et innlegg fra Liridon Kalludra.

Etter pause fortsatte elendigheten for Tromsø. Torgil Gjertsen prikkskjøt inn 4-0 tre minutter ut i omgangen. Flere mål kunne det også blitt.

Tromsøs trøstemål på overtid signert Mikael Ingebrigtsen hadde bare akademisk interesse.

Søndagskvelden i Kristiansund endte i det reneste marerittet for et nedrykkstruet Tromsø-mannskap.