Ingen harde pakker fra Søviknes

0
69
Olje- og energiminister Terje Søviknes, Foto OED / NTB / Scanpix

Olje- og energiminister Terje Søviknes hadde ingen store pakker med seg til Desemberkonferansen i Kristiansund i dag.

Terje Søviknes, Desemberkonferansen.

Men ministeren forventer innlevering av enda flere planer for utbygging og drift (PUD) nå i desember.

– Ingen store nyheter i dag, men jeg ønsker å formidle et positivt bilde. Jeg forventer syv PUDer nå i adventstiden, sier ministeren.

PUD for Fenja i Norskehavet er forventet nå i desember.

– Det er et veldig viktig prosjekt, også fordi det bidrar til at Njord får en forlenget levetid på 20 nye år, med et tidsperspektiv for drift fram til 2037.

– Fenja kommer til å skape aktivitet i denne regionen, og det er mye positivt som skjer knyttet til Norskehavet. Aktivitetsnivået kommer til å gå opp på Vestbase og i regionen her i årene som kommer, ingen tvil om det.

– Totalvolumet av aktivitet som nå skjer i Norskehavet er høyt. Vi ser også at interessen fra selskapene for å søke på nye konsesjoner i Norskehavet til neste år er stort, sier Søviknes til ksu247.no.

– 16 konsesjoner ble gitt på starten av 2017. Vi ser nå en rekordhøy søknad på den såkalte TFO 2017 (tildeling i forhåndsdefinerte områder) 2017 som hadde søknadsfrist første desember.

– Vi sitter nå og jobber med tildelingen og forventer å informere mer i januar 2018.

Søviknes vil ikke gå inn på flere detaljer om TFO 2017, men forventer å informere om tildelinger på Sandefjords-konferansen i januar neste år.

– Interessen er stor både i Nordsjøen, Norskehavet og i Barentshavet, sier Søviknes.

– Det som er interessant er at oljeselskapene ser at det å lete i nærheten av eksisterende infrastruktur. Ja, så mener de det fortsatt er potensiale for å gjøre funn som er lønnsomme å bygge ut.

– Det er bra, fordi det gir en god ressursutnyttelse, noe jeg som olje- og energiminister er opptatt av. Fordi jeg vil ha opp de resursene som ligger der, mens de fortsatt er tilgjengelig og kan prosesseres gjennom overordnet infrastruktur, og dermed hentes ut på en lønnsom måte.

– Det er jo felleskapets verdier og resurser på sokkelen, mine og dine, vi her prøver å forvalte på en best mulig måte.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here