Høyre er størst i Møre og Romsdal

0
201
Leif Ersnes og Torbjørn Sagen gleder seg over at 3. kandidat Vetle Wang Soleim er inne på stortinget. Foto: Tore Lyngvær

Høyre går tilbake 2,6 prosentpoeng i Møre og Romsdal, men ligger likevel an til å bli største parti. Det gir stortingsplass til Vetle Wang Soleum fra Smøla.

Høyre ser ut til å få en oppslutning på 23,7 prosent (tilbake 2,6 prosentpoeng fra 2013) etter at 95,2 prosent av stemmene er opptelt. Partiet får dermed tre stortingsmandater, fram ett.

Fremskrittspartiet får nest flest stemmer med en oppslutning på 22,4 prosent, en vekst på 2,4 prosentpoeng. Det gir to mandater (ingen endring).

Arbeiderpartiet er tredje største parti i Møre og Romsdal med en oppslutning på 21,3 prosent. Det er en tilbakegang på 3,9 prosentpoeng.

Senterpartiet (13 prosent) har størst framgang i oppslutning fra stortingsvalget i 2013 (4,8 prosentpoeng), men partiet får likevel ingen nye mandater (får nå ett mandat).

Det siste mandatet går til Fremskrittspartiets Jon Georg Dale, mens Steinar Reiten fra Kristelig Folkeparti er inne med utjevningsmandatet i Møre og Romsdal.

Mandatfordeling: H 3 (+1), Ap 2 (uendret), Frp 2 (uendret), Sp 1 (uendret), KrF 1 (uendret), V 0 (-1).