Høstutstillingen starter hos Nordic Light

0
75
Et av bildene Anna Adamo har tatt under sitt opphold i Kristiansund, denne oksen og en av eierne møtte hun på Dyregod-dagene i Batnfjorden (Foto: Anna Adamo)

Det er helt klart at Nordic Light er mye mer enn en festival som arrangeres en gang i året. Det er eventer året rundt for å tilby kultur til nordmøringene, og nå er det klart for høstutstillingen.

Høstutstillingen i år er av to unge, lovende kunstnere; fotografen Anna Adamo og illustratøren Ola Alnæs. Utstillingen er torsdag 14.september klokken 19.00 på Nordic Light Art Gallery, og begge kunstnerne kommer til å være tilstede for å fortelle om verkene sine.

Portrett Anna – foto Claudio Majorana

ANNA ADAMO (26 ÅR) – ARTIST IN RESIDENCE

Den italienske fotografen Anna Adamo har siden midten av august vært i residens hos Nordic Light, som et ledd i prosjektet Artist in Residence, støttet av Møre og Romsdal fylkeskommune.

Anna ble født i 1991 i en liten by nær Milano i Italia. Hun begynte å fotografere med brorens kamera allerede som veldig ung. Etterhvert tok hun kunstneriske studier og ble mer fortrolig med fotografering, men hun droppet ut av skolen før hun fikk sitt vitnemål. Selv uten en solid utdanning i bunn begynte hun å slå seg opp innen fotograferingens verden. I 2011 vant hun den første, nasjonale, konkurransen i Italia etablert av Leica med prosjektet «This is our youth». Hun ble oppdaget av Alex Majoli fra Magnum Photos, som introduserte henne for Cesura, et kollektiv av fotografer og fotojournalister. Hun jobber og samarbeider fortsatt med dem, og har begynt å bygge sin egen karriere.

Utstillingen i Kristiansund vil bestå av verker fra hennes arbeidsopphold i regionen. Anna er spesielt opptatt av ungdomskultur, og har også vært innom miljøer som fotball og landbruk under sitt residensopphold.

OLA ALNÆS (26 ÅR) – «FRA GRÅPAPIR TIL GALLERI»

Ola Alnæs er utdannet innen Automasjon ved Kristiansund videregående skole og har senere studert illustrasjon på Norges Kreative Høyskole i Trondheim, før han fullførte en bachelor i illustrasjon ved Curtin University i Perth, Australia. Han har alltid hatt en viss interesse for tegning og design, men prøvde seg ikke på dette selv, før han tok linjen «Strek og striper» ved Ringebu Folkehøgskule i 2010.

Til denne utstillingen har Ola jobbet med kollasj; enkelt sagt klipp og lim. Han har samlet inn gamle bøker, tekstiler osv. fra bruktbutikker og andre som har hatt slike ting liggende. Han har klippet og revet, og samlet et stort bibliotek av bilder, detaljer og typografi. Så lager han nye bilder ved å sette sammen de ulike elementene til noe nytt. Kollasjene er eksperimentelle, han utforsker stilen på sin måte, og har ofte et grovt og kaotisk uttrykk.

Kollasj av Ola Alnæs

Les også Nordic Light vil skape kreativt bedriftsnettverk

Les også Fotograf med residens i Kristiansund