Etter 13 år med sportslig framgang, utallige spillere, trenere, administrasjon og frivillige belønnes Kristiansund Ballklubb med spill i Eliteserien neste år.

Det er klart etter at KBK spilte uavgjort 1-1 mot Jerv fra Grimstad i ettermiddag.

Opprykket betyr hjemmekamper mot Rosenborg, Molde og Ålesund på Kristiansund stadion neste sesong.

KBK gikk ut i et forrykende tempo og kunne ledet 1-0 etter allerede 2 minutter av kampen.
Dessverre for gjestene setter Jean A. Mendy skuddet i stanga og ut.

Etter 21 minutter scorer Jerv på sin første sjanse i kampen. Et langt innlegg fra Månssons høyre side går over forsvaret og ut på siden. Ballen slås kjapt tilbake og ender opp på hodet til Tonny Brochmann som header den i mål. 1-0. Helt mot spillets gang på en kald, fuktig og vindblåst Levermyr stadion i Grimstad.

Men det skulle ikke gå lang tid før gjestene utlignet.

Etter 24 minutter blir det 1-1. Det er ivorianeren Daouda Karamoko Bamba som scorer sitt 18 mål for sesongen!

Bamba utnytter en glipp hos Jerv-forsvaret, som på en heading fra Andreas Hopmark stopper opp og forventer offside på en ruslende Mendy, på vei ut mot midten. Dermed dukker Bamba opp og har fri passasje mot Jerv-målet. Han setter ballen kaldt og rolig nede til høyre for keeper. 1-1.

Etter dette roet kampen seg, men KBK hadde i hvert fall en eller to sjanser til som kunne endt med et mål i den første omgangen.

I den andre omgangen kjempet og forsvarte begge lagene seg godt, men det ble ingen flere mål i kampen.