Villsaubutikken og Fjøsen kafe på Steinsøneset har fått en flott start. Det har vært full rulle siden åpningen i midten av juni.

Yvonne Edvardsen Røstad møter KSU 24/7 med et bredt smil. – Vi har fått kjemperespons, sier hun. Dette er egentlig første dagen vi har hatt litt pusterom, ellers har det gått i ett.

Stensønes gård er et samarbeidsprosjekt mellom flere lokalprodusenter på Smøla. Historien startet med at kristiansunderen Jan-Erik Larsen kjøpte gården i 2013. Larsen er en handlingens mann, og fikk raskt med seg gode krefter på Smøla. Nå fremstår gården som nesten ferdig restaurert.

I sommer åpnet Villsaubutikken i nye lokaler. Den er det Yvonne Edvardsen Røstad som driver. Her tilbys kjøtt i forskjellige varianter, laget av villsau fra Smøla. De har også andre typer lokalprodusert mat, som honning fra Smøla, ost fra Derinngården, ost fra Brubækken, lokalproduserte såper og mye mer.

Fjøsen kafe drives av Wenche Farstad. Her tilbys lokal og egenprodusert mat, samt et utvalg av kaker.

Mira Nuncic i kommijn. Med spansk keramikk.
Mira Nuncic i kommijn. Med spansk keramikk.
Fjøsen kafe. God mat i trivelige omgivelser.
Fjøsen kafe. God mat i trivelige omgivelser.
Villsaubutikken åpnet 18. juni i år. Siden da har det vært full rulle.
Villsaubutikken åpnet 18. juni i år. Siden da har det vært full rulle.