Får støtte til etablering av studenthus i Kristiansund

0
378
Foto: Tommy Rustad

Campus Kristiansund har gått sammen med Høgskolesenteret og Kristiansund kommune for å skaffe finansiering til etablering av studenthus.

Dette kom fram i en offentlig søknad til fylkeskommunen tidligere i desember, der kommunen søkte om støtte til etableringen.

Kort tid etter kunne fylkeskommunen komme med den gledelige meldingen om at prosjektet får støtte fra dem. Studenthuset skal vises i bybildet, og være en møtearena for studentene.

I søknaden til fylkeskommunen står det blant annet at:

– Studentkjelleren bør ha tilgang til et kjøkken for felles matlaging, et par biljardbord,
gjerne en studentbar/kafé, utstyr for filmkvelder og evt. andre muligheter for
spill/aktivitet. Lokalene bør kunne romme inntil 50 personer, men kunne fungere for
mindre grupper også. Det er en fordel dersom det også er mulig å ha noen lesesalsplasser, evt. en form for grupperom, i tilknytning til de sosiale arealene.

Langveien 19 som alternativ

Studenthuset skal etableres med flere tilskudd, og her bidrar både Høgskolesenteret (600 000.- kroner), fylkeskommunen (300 000,- kroner) og Kristiansund kommune. Sistnevnte bidrar med lokaler som studenthuset kan benytte, dersom det er politisk godkjenning. Lokalene mangler både toalett, kjøkken og garderobe og trenger derfor oppussing og oppgradering av elektrisk anlegg og avtrekk.

Da er det spesifikt det gamle kopisenterlokalet i 1. etasje av Langveien 19 som står som alternativ.

Det kommer fram av søknaden at:

– Disse lokalene blir da som et studenthus, et «Studentersamfundet» i mindre utgave, og
som markerer studentenes fysiske tilstedeværelse i Kristiansund sentrum. Evt. kan
studentkjelleren også åpne seg mot byen og Kongens Plass (studentkafé) visse deler av
døgnet og være et sted med trådløst internett, der også andre kan slenge seg ned med
en pc og en kaffe.

Ifølge budsjettet som er oppført i søknaden, mangler det  700 000 ,- kroner før studenthuset er fullfinansiert. Den summen skal finansieres av kronerulling fra næringslivet.

– Vi må begynne allerede nå å skape det studentmiljøet vi skal ha i Campus Kristiansund, og å få til en sosial arena for dagens studenter i Kristiansund er et viktig skritt på veien. Vi er kjempeglade både for at Høgskolesenteret har satt av midler og at Møre og Romsdal fylkeskommune nå har bevilget 300 000 gjennom Byen som Regional Motor, og så håper vi at næringslivet vil kunne bidra med resten for å gjøre studenthuset til virkelighet. Her har vi allerede startet dialogen med flere aktører, sier Roland Mauseth, prosjektleder i Campus Kristiansund.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here