Jose Miranda Lopes. Foto: Privat

Matkulturen på Averøy kan få et internasjonalt tilsnitt hvis portugiseren Jose Miranda Lopes klarer å realisere sin drøm om å etablere en restaurant på Averøy, nærmere bestemt Sveggen.

Trenger folkets støtte

Portugiseren går nå nye veier for å oppfylle sin drøm. For å samle inn penger til lokalet og til diverse utstyr han trenger, ber han nå om folkets støtte via Sparebank1s folkefinansieringstjeneste spleis.no.

Han presenterer sitt prosjekt her.

Lopes, som presenterer seg som gourmetkokk, planlegger å drive en helårsåpent restaurant, og navnet vil bli Sua Casa.

For å få til en koselig atmosfære, må det investeres i lokaler og utstyr, det er dette spleisepengene vil gå til, opplyser Lopes.

Han lover at alle som blir med å spleiser, vil få en invitasjon til åpningsuken, som han håper vil bli i løpet av mai måned.

I en videopresentasjon om prosjektet forteller han følgende:

– Jeg liker å jobbe med fersk fisk, ferskt kjøtt og ferske grønnsaker. Jeg liker å lage min egen kraft, mine egne sauser, mine egne dressinger. Alt.

– Dette prosjektet er min drøm, og jeg ønsker å lage mitt eget konsept. Det er dette jeg ønsker å dedikere tiden min til. Og å jobbe med lokale råvarer. Lage en meny, for å vise folk hvordan det er mulig med lokal mat, lokale produkter å lage virkelig eksklusive måltider.

– Restauranten må være koselig og enkel. Minimalistisk med flott lyssetting. Talglys! Det må være harmoni mellom restauranten, interiøret og menyen. For når du har en skikkelig meny for stedet du serverer, er det alt.

– Øynene spiser også, nesen spiser også. For når øynene er fornøyd med det de ser, og nesen er fornøyd med det den lukter. Og så får du servert en fantastisk matrett på et vakkert sted med utsikt til sjøen. Det er fantastisk. Det er dette vi må lage.

– I all hovedsak er det utstyr vi trenger. Pengene er til det, avslutter han.