Christoffer Aasbak jubler for 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Kristiansund og Vålerenga på Kristiansund stadion. Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

KBK klarte 1-1 hjemme mot et raskt og formsterkt Vålerenga i regnværet på Kristiansund stadion i kveld.

Hjemmelagets mål ble scoret på et frispark av Christoffer Aasbak. KBK tar nå sommerferie på en 14. plass i Eliteserien med sine 18. poeng.

Det var VIF som tidlig tok føringen i den første omgangen. De produserte en rekke sjanser.

Igjen er det keeper McDermott som holder hjemmelaget inne i kampen. Med flere flotte redninger sørger McDermott for at det fortsatt sto 0-0 på Kristiansund stadion.

KBK tar ledelsen etter 27. minutter. Det er Christoffer Aasbak som scorer på et vakkert frispark.

Frisparket kommer når Vålerengas keeper Sandberg feller Jonas Rønningen rett utenfor 16-meteren. Dommeren blåser for frispark, og tar i tillegg det gule kortet opp av lommen.

Ballen skrur Aasbak i en bue rundt VIF-muren og helt inntil keepers høyre stang. Kjempescoring av forsvareren.

Etter målet skifter omgangen litt karakter. Mål gjør gjerne det. Plutselig er KBK-spillerne mer med i spillet, og produserer flere sjanser.

Blant annet kommer Bamba alene med keeper, men skuddet redder Sandberg med høyrefoten. Kjempesjanse for KBK!

Den andre omgangen starter litt som den først, men denne gangen får Vålerenga sitt mål.

Robert Lundström fra Oslo-laget stormer med ballen oppover banen på KBKs venstre side. Et ryggende KBK-lag mister kontrollen på Ghayas Zahid. Lundström slår så ballen lavt inn i 16-meteren, der en umarkert Zahid setter ballen utakbart nede i McDermotts venstre hjørne. 1-1.

Etter dette blir det ingen flere mål på Kristiansund stadion.

Nå kan KBK-spillerene ta en vel fortjent liten sommerferie. De får dog en brå start på høstsesongen. Lørdag 5. august klokken 18.00 spiller KBK borte mot serieleder Rosenborg på Lerkendal i Trondheim.