Blir det jul uten Nøtteknekkeren?

0
266
Det blir ikke jul uten Nøtteknekkeren sier dansepedagog Anne Stine Sæther og Eldbjørg Hogstad som har rollen som bestemor (Foto: Linn Inger Solbakk Angell)

Det blir for mange ikke jul uten å ha sett Nøtteknekkeren, og i år er det hele 25 år siden forestillingen ble vist offentlig for første gang.

Anne Stine Sæther er i dag dansepedagog, men for 25 år siden spilte hun «sukkertøy» i den første oppsettingen av Nøtteknekkeren i Kristiansund.

– Det er fint å se stykket fra en annen side enn da jeg selv var med i det. Jeg klatret i gradene, har har spilt både sukkertøy, mus, tinnsoldat, nøtteknekker-dukken, sukkertøyprinsessen og ikke minst har jeg fått æren av å spille Klara. Det var den store drømmen fra jeg var liten… forteller Stine til KSU 24/7 med stjerner i øyene.

Den kjente og kjære forestillingen handler om piken Klara. Etter et juleselskap sovner hun dypt og opplever en magisk drømmeverden med sukkertøy-feer, dukker og tinnsoldater som vokser og blir levende. Som de fleste nordmøringer vet, spilles rollene i stykket av dansere i alle aldre helt fra nybegynnerne i treårsalderen til godt voksne. Det gjør at mange har et nært forhold til Nøtteknekkeren, enten som tilskuer eller på scenen.

Eldbjørg Hogstad spiller bestemoren til søskenparet Klara og Fritz under forestillingen, og har også vært med siden de første årene. På den måten har hun blitt alles bestemor.

– Barna som har vært med har ofte kalt meg for bestemor under øvingene. Det syns jeg er koselig. Jeg har vært med siden 1993, det er min juletradisjon.  Andre baker og vasker fram mot jul, mens jeg tilbringer tiden min i Festiviteten og øver sammen med barna og ungdommene, forteller hun.

Det er nesten utsolgt til årets forestilling, som har premiere torsdag 7.desember.

 

Anne Sofie Sæther er også ukens gjest i Helgeguiden

Helgeguiden uke 49

For noen blir det ikke jul uten å se Nøtteknekkeren. Dansepedagog Anne Stine Berglund Sæther har vært med i forestillingen siden 1992, og kan røpe til KSU 24/7 at nesten alle billettene er utsolgt også i år. Les hele Helgeguiden her: http://www.ksu247.no/helgeguiden-uke-49/

Posted by KSU 24/7 on Wednesday, December 6, 2017

Se bildene fra fjorårets forestilling her:

Klara og Nøtteknekkeren reiser over en sjø av brus til Sukkertøylandet. Der danser godteri i alle farger til ære for dem. Her er engelsk konfekt. Foto: Per Kristian Leikanger, Operaen i Kristiansund
Fritz (Emil Sandnes Maur) og Klara (Sille Melsom) krangler om Nøtteknekkerdukken (Mina Kristin Lein). Foto: Per Kristian Leikanger, Operaen i Kristiansund
Sukkertøyfeen (Kristine Skoglund) tar imot Klara og Nøtteknekkeren i Sukkertøylandet. Foto: Per Kristian Leikanger, Operaen i Kristiansund

For mer kulturliv i Kristiansund les Helgeguiden uke 49

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here