Astroshowet «Out of space» til Caroline

0
182
Forfatter Anne Mette Sannes og Astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard

Astroshowet «Out of Space» kommer til Kristiansund. Showet har blitt svært aktuelt på grunn av store oppdagelser som er gjort nylig og romprosjekter som er startet det siste året.

«Out of Space» er et multimedieshow med spektakulære bilder, filmer, animasjoner, lydeffekter og musikkvideoer. I forbindelse med showet får publikum også holde ekte steiner fra verdensrommet, blant annet en del av meteorittfallet i Argentina der det nettopp er funnet en 30 tonn stor bit – den tredje største av alle meteoritter!

Kan vi kolonisere månen?

Det skal fortelles om hvordan framtiden for jordborerne kan bli, både i nærmeste og den ganske fjerne fremtid. Tirsdag 26. september kan du oppleve showet på Caroline kino og konferansesenter.
Under showet får publikum også oppleve siste utforskning av Pluto og andre mystiske objekter ytterst i Solsystemet (forskerne har bevis for nok en planet som lusker rundt der ute!), de mest interessante exoplanetene som er funnet, sorte hull, gammaglimt og ikke minst Solsystemets og Galaksens dramatiske fremtid.

Menneskene er i ferd med å ta spranget ut i rommet for å bli en interplanetarisk sivilisasjon med bosetninger på Månen og Mars samt gruvedrift på asteroider. Romheisene som kommer i løpet av 20 år vil gjøre det enkelt, billig og trygt å sende mennesker, materialer og utstyr til og fra rommet.

I fjor ble det gjort en epokegjørende oppdagelse av den mest jordlignende planeten hittil – planeten Proxima b som befinner seg i beboelig sone rundt vår aller nærmeste nabostjerne, 4,2 lysår fra Jorden. Planeten vil utvilsomt bli et reisemål for fremtidens første ferd til et annet solsystem!