Det er mulig å møte mange flotte dyr under Dyregod-dagene (Foto: Elin Steinkjær)

Det er igjen klart for Dyregod-dagene i Batnfjorden

Det er et tettpakket program som venter de besøkende som tar turen til Dyregod den første helgen i september.

– Det er ingen grunn til å sitte hjemme når du kan være på Dyregod, oppfordrer Jun Grindvold som er daglig leder for arrangementet.

Dyreutstillinger og landbruksministeren

På programmet står mye av det mange kjenner igjen fra tidligere, som dyreutstillinger, eventyrskog og Drengatlon. Under sistnevnte løp skal Gaute Grøtta Grav være spiker. Nytt av året er Ranch-sorting, som er cowboyens metode å håndtere storfe fra hesteryggen.

På selve åpningsdagen kommer landbruksministeren Jon Georg Dale og skal åpne årets event, og senere blir det politisk debatt med Jenny Klinge i SP, Yvonne Wold fra SV og Steinar Reiten fra KRF. For den som liker mer fart og moro kan man dra på konsert med Rotlaus på lørdagskvelden, eller se sauegjeting med hund.

– Dyregod passer for alle, enten du er barn, forelder, besteforeldre eller oldeforelder så har vi et tilbud du vil sette pris på! Velkommen skal dere være til Batnfjorden, sier Grindvold.

Dugnad bygger Dyregod

Med imponerende 18.350 besøkende i 2016, og det er forventet minst like mange i år. Det er altså et stort apparat som ligger bak et slikt arrangement, og i fjor la frivillige inn 5500 timer som tilsvarer 3 årsverk. Siden starten for ni år siden har Dyregod fått inn 1,23 millioner som arrangørene gir tilbake til samfunnet.

Sagekonkurranse fra tidligere Dyregod dager (Foto: Elin Steinkjær)
Det gjøres klart til Dyregod-dagene i Batnfjord (Foto. Elin Steinkjær)

Se hele programmet for Dyregod-dagene 2017 her